Painfix & blessurepreventie

Gezondheidsblessures kunnen een groot risico vormen wanneer je niet aan krachttraining doet. We sommen graag een aantal risico’s voor blessures op wanneer je geen krachttraining doet.

Je spieren en gewrichten kunnen verzwakken. Het verlies van spiermassa in grote hoeveelheden staat gekend als sacropenie. Door middel van specifieke krachttraining kan je de spieren aansterken en de belasting op je gewrichten verminderen.

Osteoporose is een aandoening waarbij de botten zwakker worden en makkelijker kunnen breken. Wanneer we ouder worden ondergaan we dit allemaal in een milde vorm, gekend als osteopenie. Bij osteopenie wordt er minder botmassa aangemaakt dan er afgebroken wordt. Spiertraining remt osteopenie en osteoporose af.

Afhankelijk van je beginsituatie is het zelfs mogelijk om de botten te versterken door de botdensiteit te verhogen.

Een ander risico is dat de kans op gezondheid gerelateerde en sport gerelateerde blessures verhoogd bij een gebrek aan krachttraining is een verminderde balans en coördinatie.  Balans en coördinatie beschermen je tegen valpartijen en andere blessures.

Een gebrek aan krachttraining leidt tot een verminderde mobiliteit waardoor je spieren en gewrichten stijf worden, je verhoogt hierbij de kans op spierscheuren, verrekkingen, verstuikingen en ontstekingen van gewrichten.

Je weerstand vermindert en je wordt gevoeliger aan stress door een gebrek aan krachttraining. Krachttraining produceert endorfines. Endorfines zijn natuurlijke chemische stoffen die pijn verminderen en het gevoel van geluk bevorderen.

Wanneer je uit een blessure komt of met een blessure zit,  heb je nood aan een programma dat rekening houdt met de specifieke behoeften van je lichaam. Onze trainers werken samen met jou een op maat gemaakt programma uit dat aansluit bij jouw revalidatie of blessure proces.

Onze trainers zijn opgeleid om te zorgen voor een veilige trainingsomgeving en weten hoe ze rond en met blessures moeten werken. We begeleiden je door elke oefening en helpen je de juiste techniek aan te leren.

Twijfel je om een afspraak te maken?

Klik hier om ons stappenplan te lezen. Zo weet je exact wat je kan verwachten tijdens je verkennend gesprek.

Kom gewoon eens babbelen!