Duursporten

Wielrennen

Wielrennen is een populaire sport die veel mensen beoefenen voor de diversiteit in uitdagingen en verbetering van hun fysieke fitheid. Er zijn een enorme hoeveelheid aan disciplines binnen het wielrennen.

ArrowFit focust zicht op volgende disciplines:

 • Wegwielrennen: jeugd, gentlemens, nevenbonden, beloften en elite zonder contract.
 • Cyclocross op elk niveau.
 • Gran fondo’s zoals de marmotte, de cannibale,..
 • Wielertoeristen: algemene conditietraining

Wanneer je net begint met wielrennen, is het belangrijk om met kleine stappen te beginnen en te werken aan je uithoudingsvermogen en je techniek.

Als je niveau stijgende is, is het belangrijk om op regelmatige basis je conditie te testen om je vooruitgang op te volgen en je programma bij te sturen naargelang je huidige fysieke fitheid.

Als je de uitdaging aan wilt gaan van een gran fond, wegwielrennen of cyclocross is een doordacht trainignsprogramma noodzakelijk. Gran fondo’s zijn lange afstandsritten die vaak over een heuvel of bergachtig parcours lopen. Daarom is het ontzettend belangrijk om je uithoudingsvermogen te verbeteren door langere ritten te implementeren in je trainingsprogramma.

Wegwielrennen vereist snelle explosieve kracht, dus het is belangrijk om op regelmatige basis intervaltrainingen te verwerken in je trainingsprogramma.

Cyclocross vereist snelle reacties en specifieke technische vaardigheden, juist daarom is het belangrijk om voldoende kracht en techniektraining te implementeren in je programma.

Het is belangrijk om een eventwicht te vinden tussen deze verschillende soorten trainingen en te blijven variëren om het meeste uit je trainingen en prestaties te halen.

Robbe heeft ervaring in het coachen van beginnende tot doorgewinterde fietser. Ongeacht of je op zoek bent naar iemand die je een duwtje in de rug geeft om je prestaties te verbeteren of op zoek bent naar je grenzen te verleggen, Robbe helpt je graag.

Lees de ervaringen van onze sporters hier

Triathlon

Triathlon is een uitdagende sport die bestaat uit zwemmen, fietsen en lopen. Elke sport en afstand vereist een specifiek trainingsprogramma dat de 3 sporten combineert.

Triathlon komt in verschillende afstanden.

De korte afstanden:

 • 1/16e triathlon (soms ook recreathlon of kennismakingstriathlon genoemd) gaat over een afstand van 250M zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2.5 kilometer lopen. Dit kan soms licht afwijken.
 • 1/8e triahtlon , ook wel gekend als sprinttriathlon gaat over een afstand van 500M zwemmen, 18 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen.

Bij deze trainingen zijn snelheid en explosieve kracht belangrijk. Het is daarom dus ook aan te raden om korte intensieve trainingen te doen om je ideaal op deze wedstrijden voor te bereiden.

De middellange afstanden zijn:

 • 1/4e triathlon, ook wel gekend als de olympische afstand, en gaat over 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen/
 • 1/3e triathlon, een minder gekende afstand en varieert in afstand tussen 1-1.5 kilometer zwemmen, 40-100 kilometer fietsen en 10 tot 18 kilometer lopen.

 Het trainen van je uithoudingsvermogen bij deze afstanden is al een stuk meer van belang dan bij de korte afstandsvarianten. Intensieve trainingssessies zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van deze afstand. (Afhankelijk van je niveau en de geschatte duurtijd van je prestatie)

 De lange afstanden zijn:

 • 1/2e triathlon, ook wel gekend als halve Ironman en gaat over 1.9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21 kilometer lopen.
 • Full triathlon of Ironman en gaat over 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer lopen
 • Ultratriathlon: hier zijn de afstanden vaak variërend naargelang de organisatie verkiest.

Buiten een solide basis en enorm uithoudingsvermogen, is bij deze afstanden ook de mentale weerbaarheid een ‘key’ factor in het behalen van successen op deze afstanden.

Leuk weetje: de favoriete afstand van je coach Robbe is de halve Ironman.

Robbe finishte in 2017 3e in Ironman Maastricht (AG 18-24), behaalde een aantal podia in zijn leeftijdscategorie op de kwart, 1/3e en halve afstand. Nam deel aan het wereldkampioenschap in 2018 en positioneert zich meestal bij de top 5% in een wedstrijd.

Robbe staat voor je klaar om een op maat gemaakt programma uit te werken dat aansluit bij jouw doelen, niveau en beschikbare tijd. Zorgt ervoor dat je zo blessurevrij mogelijk traint of voorziet ondersteunende programma’s om te trainen wanneer er blessures zijn.

Wekelijks word je programma opgevolgd en bijgestuurd en is er een kort feedbackmoment. Robbe helpt je ook met handige tips en tricks voor een juiste ‘piek’ of een minder stressvolle eerste wedstrijd door je in te lichten over de werking van een wedstrijddag.

Ben je op zoek naar een coach die je helpt je droom om een eerste triathlon te finishen of je huidige niveau te verbeteren dan helpt Robbe je graag verder.

Lees de ervaringen van onze sporters hier

Lopen

Starten met lopen is een uitstekende manier om in beweging te komen en je gezondheid te verbeteren. Starten met lopen kan een uitdaging zijn, maar het is belangrijk om te weten dat elke stap telt en dat iedereen, mits de juiste ondersteuning, het kan.

Ondersteuning kan op verschillende manieren. Misschien heb je niet direct nood aan een coach om je trainingen op te volgen. Een coach kan je uiteraard wel ondersteunen wanneer je gevoelig bent aan blessures, wanneer je het moeilijk vindt om consistent te blijven of op ‘safe’ wilt spelen en op een verstandige manier jouw lichaam wilt belasten.

Je eerste 5 kilometer is een grote prestatie en is ook vaak de lastigste om te bereiken. Laat je ondersteunen met een coach voor een correct programma of kies voor de gekende start 2 run programma’s.

Ontbrak het je aan motivatie om de start 2 run te volbrengen of liep je tijdens het proces aan tegen obstakels, dan is een coach mogelijks wel een oplossing.

Het is verstandig om kleine doelen te stellen en geleidelijk aan te werken naar langere afstanden, een snellere tijd op je afstand of een comfortabeler gevoel aan je gewenste loopsnelheid voor een bepaalde afstand.

Bij ArrowFit geloven we er in dat een coach het verschil kan maken tussen een goede en geweldige loopervaring.

Een coach is handig wanneer je nood hebt aan:

 • Een gerichte, effectieve en individuele aanpak.
 • Motivatie en steun of een stok achter de deur om aan te geven hoe je trainingen gaan.

Voor degenen die verder willen gaan en meer competitief gericht zijn, zorgt een coach ervoor dat de trainingsbelasting afgestemd wordt op jou huidige conditie, met een regelmatige check-up van je vooruitgang.

 

Robbe heeft ervaring in het coachen van beginnende loper tot marathonlopers. Ongeacht of je op zoek bent naar iemand die je een duwtje in de rug geeft om je prestaties te verbeteren of op zoek bent naar je grenzen te verleggen, Robbe helpt je graag.

Maak kennis met de coaching

Klik op de onderstaande button en schrijf u in voor een kennismakingsgesprek